Logo Durf te participeren van de RIBW ZWWF

Trainingen en contactgroepen

Durfteparticiperen.nl biedt een breed aanbod aan cursussen, trainingen en activiteiten. De meeste cursussen, trainingen en activiteiten zijn toegankelijk voor iedereen, een aantal is uitsluitend bedoeld voor cliënten van de RIBW.
Aanmelden voor een van de cursussen, trainingen of activiteiten kan via deze website. 

Filter de zoekresultaten

Filter op locatie:

  • Waterland (3)

  • West Friesland (7)

  • Zaanstreek (5)

Filter op doel:

  • Herstel(14)

  • Lotgenotengroep voor familieleden en andere betrokkenen(1)

Zoek in 15 trainingen

Totaal 15 trainingen worden getoond

Getting to know you

GGZ NHN - Hoorn
in de even weken op vrijdag

Wij willen je graag leren kennen! Je verhaal vertellen helpt bij herstellen. Wanneer we ons verhaal delen met anderen, kunnen we contact maken en steun ontvangen die ons helpt om nog sterker te worden. En anderen kunnen hoop putten uit wat ze horen over wat wij hebben overwonnen. Dus wij nodigen je uit om jouw ervaringen met ons te delen!

Vriendschap in beweging

GGZ NHN - Hoorn
wekelijks op maandag

Wil jij graag je vaardigheden voor het aangaan en onderhouden van vriendschappen vergroten? Dan is deze cursus vast iets voor jou!

Training Verlies en Rouw

RIBW de Boed
oneven week op donderdag

Er zijn meerdere vormen van Verlies en Rouw. Bij iedere vorm van verlies hoort een rouwproces. Denk hierbij aan, verlies van een kind, naasten, baan, (psychische) gezondheid, rollen etc.

Presentatie Van uitkering naar (betaald) werk

RIBW ZWWF
Eenmalig

Werken met behoud van uitkering? Welke overgangsregelingen zijn er voor mij? Wat maakt mij aantrekkelijk voor een toekomstige werkgever? Heb je interesse? Schrijf je dan in!

Workshop Solliciteren en Presenteren

RIBW ZWWF
Eenmalig

Een goede sollicitatie is op alle gebieden overtuigend en laat zien waarom juist jij de geschikte persoon voor de functie bent. Heb jij interesse in deze workshop? Schrijf je dan in!

Module Kijk op het leven; zingeving en spiritualiteit

RIBW de Boed
In de even weken op dinsdag.

Deze module is een serie ontmoetingen rondom verhalen, bezinning, krachtbronnen en inspiratie uit het leven van alledag. Heb jij interesse? Schrijf je in via onderstaand formulier.

Familienaastencontact

GGZ NHN - Hoorn
wekelijks op dinsdag

Heeft u een familielid of naaste met psychiatrische problemen en wilt u weten hoe u daarmee moet omgaan? Of heeft u behoefte om uw verhaal te delen? Kom dan naar de informatieavond van de lotgenotengroep!

Weerbaarheidstraining 'Ik ben er ook nog"

RIBW de Boed
nader te bepalen

Peercommunity

GGZ NHN - Hoorn
wekelijks op woensdag

Ben jij jonger dan 30 jaar en wil je netwerken, meedoen aan activiteiten en op een leuke manier werken aan herstel? Kom dan naar de peercommunity!

Contactgroep Lotgenoten

GGZ NHN - Hoorn
Elke maandag op oneven weken

Wil jij andere mensen ontmoeten en heb je behoefte aan een praatje? Loop dan binnen bij ons.

Cursus WRAP (Wellness Recovery Action Plan)

GGZ NHN - Hoorn
Elke week op woensdag

Tijdens het volgen van de cursus WRAP kun je leren om meer te gaan leven vanuit je kracht. Je gaat kijken naar wat je zelf zou kunnen doen om je zo goed mogelijk te blijven voelen. Heb je interesse in deze cursus? Schrijf je in!

Mijn Leven door de Lens

GGZ NHN - Hoorn
Elke dinsdag op oneven weken

Tijdens deze cursus wordt aan de hand van zelfgemaakte foto’s gefocust op hoe je het leven ervaart en hoe anderen dit doen.

Contactgroep Motivation

RIBW ZWWF
oneven week op dinsdag

Motivation is een contactgroep voor en door cliënten. Het doel is om elkaar uit te dagen om iets te gaan ondernemen. Voorbeelden van activiteiten die al gedaan zijn, zijn bijv.: naar de bios of naar een park gaan.

Fotocursus Kiek op Herstel

RIBW de Boed
nader te bepalen

Wil je werken aan je herstel door middel van fotografie neem dan deze kans en schrijf je in.

Cursus Creatief Schrijven

RIBW de Boed
Eens per 2 weken

Werk aan je herstel door te schrijven! Lucht je hart met teksten schrijven, , poëzie maken of te leren je herstelverhaal (leren) te schrijven? Interesse? Schrijf je in voor deze cursus!